Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Menu
03-09-2024

In deze rubriek laten wij je kennismaken met de nieuwste loot aan de KiK-boom. Deze keer kwaliteitsborger AgaiNn B.V. Een intensieve voorbereiding ging vooraf aan de toelating. Des te meer reden om stil te staan bij dit heuglijke moment.

De KiK-kwaliteitsborger kan nu als toegelaten kwaliteitsborger onder de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) aan het werk. KiK en KiK-kwaliteitsborgers samen klaar voor de Wkb!

Enkele vragen aan de nieuw toegelaten KiK-kwaliteitsborger

Aan het woord is Rob Kers, directeur/eigenaar bij AgaiNn B.V.

 Wat zijn in het kort de kernactiviteiten van AgaiNn B.V.?
“Againn is kennispartner in ruimtelijke ontwikkelingsvraagstukken voor overheden, organisaties en particulieren. Wij adviseren, begeleiden en toetsen. Zo ondersteunen wij gemeenten bij alles wat zij moeten regelen, van vooroverleg tot en met de oplevering van bouwwerken. Wij ontwerpen en bouwen niet, maar wij staan ze bij. Daarnaast leiden wij mensen op in de ruimtelijke ordening en vergunningverlening, zodat zij met die kennis aan de slag kunnen bij een gemeente.”

Hoe verliep de aanloop naar de toelating en wat moesten jullie daarvoor doen?
“De aanloop verliep redelijk soepel omdat we al veel kennis in huis hebben. Onze mensen hebben jarenlange ervaring met toezicht en vergunningverlening. Een aantal van hen heeft met succes de complete opleiding Wkb afgerond. Dat zorgde ervoor dat het proces soepel verliep. Het blijft hoe dan ook een heel proces. Vooral het handboek samenstellen was veel werk. Met de juiste mensen op de juiste plek is het ons allemaal goed gelukt.”

Waarom kozen jullie voor KiK als kwaliteitsborgingsinstrument?
“De belangrijkste reden waarom we voor KiK kozen is dat KiK is ontwikkeld door KOMO. Het keurmerk KOMO is een bekend begrip en geeft vertrouwen, en daarmee ook in het instrument KiK.”

Nu jullie zijn toegelaten als KiK-kwaliteitsborger, wat is het eerste project waarin jullie KiK gaan toepassen?
“Ons eerste project als KiK-kwaliteitsborging is de nieuwbouw van een middelgrote loods in het midden van het land. Inmiddels is de bouwmelding bij de gemeente gedaan. Wij starten binnenkort onze toezichttaken voor dit project. Op dit moment hebben wij nog een aantal projectplannen onder ons beheer. En natuurlijk hopen en verwachten we de komende tijd veel nieuwe projecten te doen.”

 Wat zijn jullie grootste aspiraties op het gebied van kwaliteitsborging?
“Wij willen vooral mensen ontzorgen op zo’n breed mogelijk gebied. De Omgevingswet en de Wkb moest de procesgang makkelijker maken. Wij zien echter dat opdrachtgevers meer vragen hebben dan ooit. Wij willen hun de helpende hand bieden in de wirwar van regelgeving. Van het eerste idee tot en met oplevering. De toevoeging van kwaliteitsborging aan onze kennis op het gebied van ruimtelijke ordening en vergunningverlening, maakt voor ons het plaatje compleet.”

 


Servicedesk

De servicedesk helpt jou bij specifieke vragen over het gebruik van de KiK-tool. Je kunt jouw vraag stellen via servicedesk@kik-tool.nl of bellen naar 085-782 29 68 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur.